jehoova tunnistajad eestis

Vahitorni Ühingu ÜRO liikmelisus 1992-2001

 

 

Vahitorn õpetab oma järgijatele, et Ühinenud Rahvaste Organisatisioon (ÜRO) on Piibli Ilmutusraamatus kujutatud "metsaline", "selle maailma" poliitilise süsteemi esinada, mis on Saatana kontrolli all. Poliitikutega ja ÜROga koostöö tegemist näeb Vahitorn kui Ilmutusraamatu 17. peatükis mainitud "hooramist" ning kuulutab, et Jumal nuhtleb "valereligiooni" poliitilise süsteemiga "hooramise" eest.

 

"Seadusetuse-inimese ja kogu valereligiooni tuline lõpp läheneb kiiresti. Lähedal on aeg, mil poliitilised jõud, kellega nad on hooranud, pööravad end tema vastu: "Need vihkavad hoora ja teevad tema puupaljaks ja alasti ja söövad tema liha ja põletavad ta ära tulega." (Ilmutuse 17:16)"
- Vahitorn, 2. Jaanuar 1990, lk 20

 


Babylon The Great Has Fallen! Gods Kingdom Rules (1963) lk 577
Hoor ratsutamas metsalise seljas, taustal ÜRO peahoone ja embleem
(kliki pildil, et näha suuremat versiooni)

 

 

"Millist lõppu ennustab Piibel sellele ülemaailmsele hoorale? Ilmutusraamat kirjeldab sümbolite keeles tema hävingut poliitiliste jõudude käe läbi. Neid sümboliseerivad ”kümme sarve”, kes toetavad ÜRO-d, ”helkjaspunast metsalist”, mis on Saatanale alluva, verega määrdunud poliitilise süsteemi kuju."
- "Inimkond Jumala Otsinguil" (2006), lk 370

 


Raamat Inimkond Jumala Otsinguil
(kliki pildil, et näha suuremat versiooni)

 

Vaatamata sellele õpetusele oli Vahitorni Ühing 10 aastat ÜRO partner valitsusevälise organisatsioonina.

1991. aastal esitas New Yorki Vahitorni Piibli ja Traktaatide Ühing avalduse, et saada ÜRO valitsusväliste organisatsioonide sektsiooni liitlasorganisatsiooniks ning jäi selleks kuni 2001. aastani. See on lähedaseim suhe, mille valitsusväline organisatsioon saab ÜROga luua. Liikmelisuse avaldust uuendati kord aastas ning see on kättesaadav avalikes dokumendiregistrites.

Kui Suurbritannia ajaleht The Guardian 2001 aastal loo avalikustas, kirjutasid sajad Jehoova tunnistajad üle maailma nii Vahitorni Ühingule kui ÜRO avalike suhete osakonnale ning küsisid asja kohta selgitust. Vaatleme mõningaid dokumente.

ÜRO kinnitus selle kohta, et Vahitorni Ühing oli liige aastatel 1991/1992 - 2001

 

"... See organisatsioon esitas avalike suhete osakonnale liikmeks saamise avalduse 1991 aastal ja sai liikmestaatuse 1992 aastal. Avalike suhete osakonnaga partnerlusse astumisega nõustus organisatsioon tingimustega, sh toetada ja austada ÜRO põhikirja ..."

 


ÜRO ametniku avalik kiri 11. Oktoobril 2001
(kliki pildil, et näha suuremat versiooni)

 

Mingil hetkel ei jõudnud ÜRO avalike suhete osakond kirjadele enam vastata ning avaldas ÜRO koduleheküljel sellekohase dokumendi, mis nüüd on arhiveerituna saadaval siin

Ajakirjanike ja liikmete küsimustele vastates jäi Vahitorni Ühing korduvalt valetamisega vahele. Peamiselt väideti, et:

  • liikmeks hakati ÜRO raamatukogusse pääsemiseks
  • ei oldud teadlikud, mida liikmeks olemine tähendab
  • liikmelisus algas pool-kogemata ja ei teata midagi iga-aastasest raporteerimisest ja avalduse uuendamisest

 


Vahitorni Ühingu kiri The Guardian toimetusele 2001 aastal
(kliki pildil, et näha suuremat versiooni)

 

Need väited on valed, nagu selgub järgnenud arvukatest kirjadest ÜRO, ajakirjanike, Vahitorni Ühingu ja vastuseid otsivate Jehoova tunnistajate vahel. Näitena üks kiri, milles ÜRO raamatukogu vastab küsijale, kas raamatukokku pääsemiseks on vaja olla ÜRO partner:

 

"Protseduur raamatukokku pääsemiseks on järgmine: huvitatud isik peab täitma vormi ja lisama soovituskirja ... Raamatukokku pääsemise küsimus ei ole seotud valitsusvälise organisatsioonina liitlaseks olemisega ega mingi muu staatusega. Raamatukogu pääsme reeglites ei ole olnud muudatusi ..."

 


ÜRO raamatukogu kiri seoses raamatukogusse pääsemise küsimusega
(kliki pildil, et näha suuremat versiooni)

 

Vahitorni Ühing õpetas aastaid, et "Suur Paabülon" ratsutab "metsalise" - ÜRO - seljas. Vahitorni Ühing ratsutas ise selle seljas 10 aastat, aga nad ei taha, et nende järgijad sellest teaksid. Kelle idee küll oli metsalise seljas sõita, kas Juhtiva Kogu või Jehoova?

 


Kas mitte Vahitorni Ühing ise ei "ratsutanud metaslise seljas"
(kliki pildil, et näha suuremat versiooni)

 

Loomulikult on mistahes religioosse organisatsiooni või muu mittetulundusühingu koostöö ÜRO valitsusväliste organisatsioonide osakonnaga normaalne nähtus. Enamus suurematest usuorganisatsioonidest on ÜROga partnerlussuhetes. Mis teeb aga selle suhte Vahitorni Ühingu puhul silmapaistvaks, on juhtumiga kaasnev silmakirjalikkus, topeltstandardid, salatsemine, liikmeskonna eksitamine ning tagatipuks kõige sellega piinlikult vahele jäämine.

Kas näed siin vastuolu või probleemi? Kui oled Jehoova tunnistaja, siis miks mitte kirjutada ühingule ja küsida? Samuti ootab tunnistaja.ee toimetus igasugust tagasisidet ning lubab parandada iga vea ja ebatäpsuse, millele tõendatult viidatakse.

 

Selle teema põhjalikum käsitlus inglise keeles asub siin.