jehoova tunnistajad eestis

Jehoova tunnistajad ja 1975.a maailmalõpp

 

Samuti on Jehoova valede sõnumitoojate Suur Paljastaja. Kuidas ta neid paljastab? Ta ei lase nende tunnustähtedel ja ennustustel täituda. Seda tehes ta näitab, et nad on isehakanud tulevikukuulutajad, kelle sõnumid pole muud, kui nende endi vale mõtteviisi, nende rumala ja lihaliku mõtlemise tulemus!
- Vahitorn, 1. Mai 1997, lk 8

 

Tänased Jehoova tunnistajad ja nende huviorbiidis olevad potentsiaalsed uued liikmed ei ole üldiselt teadlikud Vahitorni Ühingu ajaloost seoses nurjunud maailmalõpu aastate ja kuude ennustamisega.

Säilinud helisalvestised nagu see heidavad aga tegelikkuses valitsenud olukorrale valgust.

 


Konvendikõne 1967 aastal: "Uks suletakse enne 1975. aastat"

 

Kui 1967.a tutvustati konventidel 1975 aasta ideed, siis hiljem kirjutas "Kuningriigiteenistus":

"Mõelda vaid vennad! On jäänud ainult umbes 90 kuud, kui saab täis 6000 aastat inimkonna eksistentsi Maal. Kas mäletad, mida me õppisime konventidel eelmise aasta suvel? Harmagedooni puhkedes on ilmselt enamik praegu elavaid inimesi veel elus ning neil, kes siis hävitatakse, ei ole ülesäratamislootust."
- "Meie Kuningriigiteenistus", Märts 1968, lk 4

 

"Meie Kuningriigiteenistus", Märts 1968, lk 4
(kliki pildil, et näha suuremat versiooni)

 

Seega oli Vahitorni Ühing õppinud oma eelmistest nurjumistest ning kasutas märksa kavalamat taktikat, kui kirjalik otseste väidete esitamine. Soovitud tulemuse saamiseks vajalik väide moodustati erinevaid infoallikaid ja informatsiooni vorme kasutades, vältides dokumenteeritud jälgede jätmist.

"Põlvkond"

1975 aasta ennustus asendati "põlvkonna" doktriiniga, mis omakorda on tänaseks läbi kukkunud ning maha kantud. Eesti keeles ilmunud kirjanduses annavad sellest tunnistust varajastel 1990.ndatel aastatel ilmunud väljaanded.

 

Eestikeelse Ärgake! annotatsioon 1995. aastal
(kliki pildil, et näha suuremat versiooni)

 

Meie Kuningriigiteenistus, Oktoober 1993, lk 4
(kliki pildil, et näha suuremat versiooni)
Vahitorn, 15. Oktoober 1990, lk 20
(kliki pildil, et näha suuremat versiooni)

 

1995. aastal muutis Vahitorn "põlvkonna" tähendust ning
selles 1997.a artiklis selgitas kokkuvõtvalt "tähenduse tähendust"

(kliki pildil, et näha suuremat versiooni)

 

Tänapäeval, kui levib arvutustehnika ja Internet, paraneb inglise keele oskus kogu maailmas ning informatsiooni on üha lihtsam kätte saada, on Vahitorni Ühingul aasta-aastalt üha raskem varjata tõde nende eest, kes julgevad seda otsida.